Endnu en lejeforhøjelse

I de snart 5 år jeg har boet på Kampsax Kollegiet i Lyngby styret af PKS har lejen stiget hvert eneste år. Nogen år endda flere gange. Fra 1. august 2003 til første august er den samlede husleje steget med mere end 27%, hvilket jeg syntes er en stor stigning – jeg er ikke klar over om det strider imod nogen regler eller noget i den retning.

For at gøre det mere overskueligt vil jeg da komme med nogle tal-eksempler.

1/8 2003 kostede det 1739 kroner om måneden,
fra den 1/8 2008 koster det 2117 kroner om måneden.
Det vil sige at på 5 år er huslejen steget med 478 kr eller 27,4% – der skal altså bruges mere end 5500 kroner mere om året i husleje.

I den samme periode er der natuligvis sket en udvikling i SU’en steget brutto fra 4379 til 5007 samlet 628 kroner – men tager jeg højde for personfradag og skat er stigningen i SU kun på 480 kroner.
Der til kommer der selvfølgelig at aller dagligvarer også stiger – der er noget der ikke hænger sammen her, men hvad vi har jo verdens højeste SU så jeg klager ikke 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *