NemID igen igen…

Jeg havde af ukendte årsager modtaget endnu en midlertidig adgangskode fra DanID A/S (dem bag NemID) til min NemID. Men den virkede sjovt nok ikke – heldigvis var der en flink telefonmand ved DanID der kunne fortælle mig at jeg da kunne gå ned i min bank og få en ny midlertidig adgangskode til min NemID – øh næh… Men jeg kunne da få en NemID – en Bank NemID, som åbenbart ikke er det samme som en NemID, men det DanID der stadig står for dem, men NemID er ikke det samme som NemID, og man kan ikke bruge NemID på sammen “måde” som NemID, men det virker på sammen måde som NemID. Og som med NemID, får man nøglekort til sin NemID, eller nøgleark som det var med den første…

Er du forvirret? Jeg er i hvert fald – tror jeg vil gøre et enkelt forsøg mere, og ringe til DanID og spørge hvorfor mit NemID ikke virker når mit (bank) NemID virkede i FØRSTE FORSØG.

Hvorfor laver man to forskellige NemID og kalder dem det samme?

Er mildt sagt ikke overbevist om at NemID er nogen GodID!

4 kommentarer

  1. hehe… der gik over 14 før jeg overhovedet fik mit…
    jeg er nu mere bekymret for DanID, og deres håndtering af vores digitale signaturer… har godt nok læst meget skidt om deres sikkerhed :O
    men i øvrigt så virkede bank NemID jo altså også i første hug… det tog 20 minutter fra bestilling til det virkede stik den :p

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *