Anmeldelse: Mænd der hader kvinder

En rigtig god bog af Stieg Larsson

Jeg må starte med at tilstå at jeg ikke er nogen stor læsehest eller noget der ligner. Jeg får måske læste 2-3 skønlitterer bøger om året. Men den her fangede mig ret hurtigt.

Mænd der hader kvinder

Handler om Mickal Blomkvist, der er journalist ved Millennium, der efter at være dømt for bagvaskelse, bliver hyret af Vangerkoncernens tidligere leder til at lave slægtsbog. Ikke uden modvilje siger han ja til opgaven. Han stifter bekendskab med en dygtig resarcher, Lisbeth Salander, der er ung og umyndiggjort aparte pige. Sammen graver de uhyggelige historier frem om familien Vanger.

Den er helevejen igemmen skrevet fangende. Man er på skift sammen med de to hovedpersoner og ved hvad de tænker over. Den er intens og der sker noget spændende hele tiden – jeg havde på intet tidspunkt lyst til at lægge bogen fra mig. Der er spænding for alle pengene og drejninger, der er helt uventet.

Det er en bog man skal læse! – og jeg skal købe nummer 2 i rækken i morgen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *