Folks sprog!?

Jeg må jo hellere starte med at sige, at jeg hverken staver eller taler 100% korrekt. Men jeg synes det er en smule irriterrende at høre veluddanede, i stillinger hvor de skal tale offentligt, ikke kunne tale rigtigt…
Her er et par eksempler: forkertrigtigt

Åbne op
Her er der to muligeder, enten Lukke op eller Åbne.

Bakke tilbage
Her er der to rigtige muligheder og en forkert, der dog er mere rigtig end forslaget.
De rigtige er Bakke eller Køre tilbage.
Den forkerte er Bakke baglæns tilbage den er naturligvis forkert, dog med den forskel at dobbel negativ giver positiv gange negativ giver negativ. Resultatet af at bakke baglæns tilbage er derfor at køre baglæns, så man komme den rigtig vej, det er dog noget sluder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *