Cykelstier?

[OPLÆG TIL DISKUSSION]

Hvordan kan man undgå store udledning af store mængder farlige partikler og gasser i trafikken?

Hvordan kan man komme problemmet med overvægt til livs?

Det første spørgsmå er nemt nok at svare på. Det er bare at forbyde alle kørertøjer der bruger forsilt brændstof at kører nogen steder overhovet.
Det andet spørgsmål er egentlig også nemt at svare på. Det er bare at forbyde brugen af de forbudte kørertøjer.

Men det giver jo hurtigt et nyt spørgsmål!
Hvordan skal man så komme rundt omkring? på arbejde? osv.?

Her er svaret i midlertidig noget sværer. Man skulle tror det lå lige til højrebenet – men det gør det ikke. Ikke hvis man bor i Københavnsområdet i hvertfald – Hele Stor Københavnsområde!

Det hurtige svar ville være at man skulle cykle rundt og det kan man da også flere steder rundt omkring i hovedstaden. Men langt de fleste steder jeg har færdes rundt har det været med livet som indsats. Ikke så meget på grund af bilisterne. Selvom det selfølgelig henner at der er en enkelt taxa der syntes man er lidt tykkere end man burde og forsøger at “skrælle” 10cm af sidebenene med sidespejlet. Og selvom der er enkelte lastbiller og busser der mener at man er lidt for høj og gerne vil klippe de nederste 30-40 af ben og cykel. Det er ikke på grund af det at det er farligt – for det ved man jo.

Nej – hele farligheden ligger i at der ikke er et eneste sted hvor cykelstierne eller kanten af vejene har en ordenlig standard. Hvis man kører med mere end ca 12 km i timen på sin cykel riskere man at styrte 10 gange for hver 100 meter man kører, fordi stierne er så hullede på grund af manglende vedligeholdelse.
Nu sker det jo også at man som cykellist skal passere store veje hvor lastbiler og krydser. Hvis man ikke er klar over dette, kan man nemt risikere at styrte ud foran selv samme. hvilket i flere tilfælde kan skade lastbilerne – dog er det oftest cykellisten og cyklen der bliver smadret.
Det er jo sådan at det i vores kære hovedstad er tilladt at kører med lastbil og heldigvis for det, da det ellers ville være meget hårdt at være fragtmand. Men problemet med disse store biler er at de laver “spor” i vejen, hvor denne ikke er ordentlig forberedt eller vedligeholdt. Det gør at når man på sin cykel kommer forbi med mere end de 12 km i timen på tværs at et sådan spor er meget få millimeter fra at miste kontrollen og cyklen. Hvilket er til stor fare for en selv og andre cyklister bag en.

Jeg har flere eksempler på aldeles elendige forhold for cykellister på Nørrebro, Vesterbro, Østerbro, Amager. I Hvidore, Brøndby og Ishøj og den vej ud. I Ballerup, Herlev og Lyngby ser det heller ikke godt ud. Jeg synes det ganske forfærdeligt hvordan stierne ser ud, og jeg er glad for at jeg ikke kører rundt på en racercykel for de må da tit skulle have rettet deres fælge up.

Hvis der skal være flere cyklister i det københavnske bybillede – og det ville være en rigtig god ide af utrolig mange orsager – så skal der bruges mange flere penge på at udbedre veje og stier. Ja man fristes næsten til at sige at der skal BRUGES penge på vedligeholdelsen…

Skulle der ved et tilfælde komme en politikere for siden her kan du jo overveje at kæmpe for at gøre det til et punkt i dit partis valgprogram.

[OPLÆG TIL DISKUSSION]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *